Wie kan mij helpen om te stoppen met denken?

De belangrijkste persoon die je kan helpen om te stoppen met denken ben jij zelf. Of je wilt stoppen met denken is allereerstwel een belangrijke vraag. Want als je stopt met denken is volgens mij ook je leven over.

 

Daarom zou ik de vraag willen ombuigen naar, wie kan mij helpen om mindere last te hebben van mijn gedachten.

Daarbij ben jij de belangrijkste factor, want gedachten die zijn er altijd. Ze komen en ze gaan. Volgens de geleerden hebben we per dag wel veertig- tot zestigduizend gedachten. Het gaat er meer om hoe ga jij om met die gedachten.

 

Zie het een beetje als een rivier, als jij in de rivier gaat staan en alles wat er voorbijdrijft tegen probeert te houden raakt jouw systeem vol. Dit is ook zo met gedachten. Als je constant de stroom van gedachten probeert te bekijken heb je het vaak heel druk.

 

Je kunt leren om aan de kant van de rivier te gaan zitten en de stroom rustig voor te zien komen, zonder er per se iets mee te moeten. Dit is ook zo met gedachten, je kunt leren om gedachten te laten gaan zonder dat je er iets mee moet.

 

Wie jou hier mee kan helpen zijn onder andere coaches, psychologen.

 

Mocht jij hier hulp bij nodig hebben, dan mag je altijd even een berichtje sturen dan kan ik kijken of ik je kan helpen hiermee of dat ik je kan doorverwijzen.

 

Reactie plaatsen