Wie kan mij leren om te voelen?

Ik zeg vaak, kijk naar een klein kind en leer ervan.

Kinderen zijn vaak de beste leraren om te voelen, ze voelen boosheid en uiten dit, waarna het meteen verdwijnt en in een korte seconde om kan slaan naar blijheid. Als je eens een dag kinderen of baby’s gaat observeren, zie je dat ze door puur en in het moment te zijn goed kunnen voelen.

 

Daarnaast geloof ik dat de natuur je ook goed kan leren voelen. Bepaalde dieren (paard, hond, dolfijn, kat etc.) hebben bepaalde zintuigen beter ontwikkeld, waardoor ze kunnen voelen op een andere laag. Laat je eens leiden door een paard en zie wat deze je kan vertellen. Of misschien herken je het wel dat als jij je niet zo lekker voelt een kat opeens steeds bij jou komt zitten/ liggen. Terwijl op een ander moment diezelfde kat niet eens in de buurt komt. Door te observeren wat deze dieren doen en wat ze ons proberen te vertellen kun jijzelf ook leren om beter te voelen.

 

Wil je echt concretere handvatten, dan zijn haptonomen of bepaalde lichaamscoaches hier uitermate geschikt voor. Mocht je meer willen weten neem dan contact op, wie weet kan ik je verder helpen hiermee.

Reactie plaatsen